Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sinappimunakoiso

Marinoitua munakoisoa voi tarjota samaan tapaan kuin silliä.
Sinappimunakoiso on joulupöydän uusi tulokas. Marinoidut munakoisosiivut maistuvat muiden jouluruokien kanssa. Kokeile myös saaristolaisleivän päällä!
Sinappimunakoiso on joulupöydän uusi tulokas. Marinoidut munakoisosiivut maistuvat muiden jouluruokien kanssa. Kokeile myös saaristolaisleivän päällä! Kuva: Elina Lampela

2 munakoisoa

loraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kastike:

4 rkl majoneesia

2 rkl ruokakermaa

1 rkl dijoninsinappia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl omenaviinietikkaa

1 tl sokeria tai siirappia

0,5 tl mustapippuria

1 rkl kuivattua villiyrttiä, kuten nokkosta tai vuohenputkea

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Halkaise munakoisot pituussuunnassa kahtia. Tee leikkuupintoihin ristikkomaiset viillot. Hiero pintoihin oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda munakoisoja uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Riivi munakoisojen sisus suikaleiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Sekoita niin, että kastike peittää kaikki munakoisoviipaleet. Peitä astia ja anna sinappimunakoison maustua jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.

Vinkki! Voit valmistaa sinappimunakoison täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita ja valitse kananmunaton majoneesi.