Tyrnijuustokakut laseissa
(6 annosta)
Tyrnihillo:
2 dl tyrnimehua
1 dl hillosokeria
Pohja:
12 Digestive-keksiä
Vaahto:
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmista ensin tyrnihillo. Mittaa kattilaan tyrnimehu. Kun mehu alkaa kiehua, lisää hillosokeri. Keittele alhaisella lämmöllä 10 minuuttia, kaada hillo purkkiin ja anna jäähtyä.
Rouhi keksit karkeasti ja jaa keksirouhe kuuteen annoslasiin.
Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää se kerman joukkoon. Lisää myös rahka, sitruunan kuoriraaste ja sokerit. Sekoita vaahto varovasti tasaiseksi.
Annostele laseihin keksipohjan päälle vuoroin tyrnihilloa, vuoroin tuorejuustovaahtoa. Koristele tyrnimarjoilla.
Vinkki! Voit valmistaa tyrnijuustokakut täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita.
Voit käyttää jälkiruokaan myös kaupan hilloja. Jos tyrnihilloa ei löydy, esimerkiksi lakkahillo sopii erinomaisesti.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla