Perinteinen madekeitto
Perinteinen madekeitto kuuluu sydäntalven ruokalistalle.
(neljä annosta)
noin 1,5 kg:n made
2 tl suolaa
8–10 maustepippuria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
noin 4 dl vettä
10 perunaa
1 pieni sipuli
3–4 dl täysmaitoa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
tilliä (tuoretta, pakastettua tai kuivattua)
Tarjoiluun:
1–2 rkl voita
Leikkaa nyljetty ja perattu made suupaloiksi. Nosta madepalat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että kala juuri ja juuri peittyy. Lisää suola ja maustepippurit. Kiehauta. Nosta kypsät madepalat kattilasta sivuun reikäkauhalla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja paloittele perunat ja silppua sipuli. Nosta perunat ja sipulisilppu liemeen, jossa kiehautit kalat, ja keitä perunat lähes kypsiksi.
Ruodi jäähtyneet madepalat ja laita ne keittoon, samoin silputtu tilli ja maito. Kiehauta. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua nokare voita ja anna sen sulaa.
Osaston luetuimmat
- Keksittyjä ilmastologoja ja katteettomia lupauksia – kaurajuoman, maidon, kahvin ja koiranruoan mainonnassa haiskahtaa viherpesu
- Kurkku poikki ja hakkelukseksi ‒ ensi kesänä en toista virhettäni
- Aarre | Herkulliset tahnat ovat helppoja valmistaa ‒ mausta ne keväisillä villiyrteillä
- Tällä ohjeella teet hauesta erityisen maistuvaa
- Purkkikalaresepti, jolla onnistut varmasti – hyödynnä pikkukalat säilykkeeseen
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Mummon lihapullat