Tuhti hirvikaali
(8 annosta)
yhteensä n. 800 g hirven lapaa tai ulko- tai kulmapaistia
1 valkokaali (n. 1 kg)
4 rkl voita tai rypsiöljyä
vettä
4–5 porkkanaa
2 sipulia
(1–2 valkosipulinkynttä)
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua timjamia
3 rkl siirappia
(2 rkl soijakastiketta)
2–3 tl suolaa kourallinen tuoretta persiljaa
Poista lihapaloista mahdollinen sidekudos ja kalvot ja paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista rasvassa 3–4 erässä kuumalla paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja kaada huuhdeliemi pataan.
Poista kaalista kanta ja uloimmat lehdet ja silppua loppu reiluiksi suikaleiksi. Pehmitä kaalisuikaleita vähin erin rasvanokareessa pannulla ja siirrä pataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja kaada huuhdeliemi pataan.
Raaputa ja paloittele porkkanat, kuori ja silppua sipulit sekä halutessasi valkosipulinkynnet ja laita kasvikset pataan.
Lisää maustepippurit, laakerinlehdet, yrttimausteet, siirappi, tilkka soijakastiketta sekä 2 tl suolaa. Lisää tarvittaessa suolaa sitten, kun maistat kypsää ruokaa.
Kuumenna ruoka kiehuvaksi, peitä sitten pata kannella ja anna hirvikaalin hautua liedellä tai uunissa reilut pari tuntia miedolla lämmöllä. Tarkista välillä, että pohjalla on sen verran nestettä, ettei ruoka pala pohjaan.
Tarkista maku ja koristele silputulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kanssa.
Vinkki! Tähän ruokaan sopivat metsästysseuran lihanjaossa saadut pienet, epämääräisen muotoiset lihapalat, jotka kypsyvät padassa hitaasti mureiksi.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla