Männynneulasmehu, mäntysiirappi ja mäntysnapsi
Männynneulasista voi valmistaa mehua, siirappia ja snapsia myös talvella. Keväällä kannattaa hyödyntää männynkerkät.
Männynneulasmehu
noin 2 l männynneulasia oksineen
7 l vettä
(2 tl sitruunahappoa)
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita neulaset ja vesi kattilaan, keitä tunnin verran ja siivilöi. Halutessasi voit lisätä hieman sitruunahappoa. Juoma säilyy suljetussa ämpärissä viileässä noin kuukauden.
Helppo mäntysiirappi
1 dl männynneulasia tai -kerkkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 dl hunajaa
Sekoita neulaset hunajan kanssa. Anna tekeytyä lasipurkissa viileässä pari viikkoa ennen käyttöä. Kääntele, sekoita tai ravistele purkkia päivittäin.
Mäntysnapsi
100 g hienoksi hakattuja, kuivia männynneulasia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
5 dl alkoholia
Laita neulaset tiiviskantiseen purkkiin, pidä purkkia pimeässä. Ravista purkkia päivittäin kahden viikon ajan.
Vinkki! Männyn hartsit liukenevat paremmin väkeviin alkoholeihin, joten käytä vähintään 32-prosenttista viinaa.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla