Nokkosella täytetty porsaanfilee
(4 annosta)
600 g porsaan sisäfileetä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g ryöpättyä nokkosta tai babypinaattia
1–2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl voita tai öljyä ruskistamiseen
Leikkaa veitsellä porsaanfileeseen pitkittäissuunnassa viilto noin fileen keskikohtaan asti. Avaa filee ja nuiji se lihanuijalla varovasti noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Mausta liha kevyesti suolalla ja pippurilla.
Sekoita tuorejuustoon hienonnettu nokkonen tai pinaatti. Levitä tuorejuusto-nokkosseos tasaisesti porsaanfileen päälle ja rullaa filee sitten kääretortun tapaan. Voit vielä kiinnittää rullan hammastikuilla tai sitoa sen paistinarulla.
Ripottele päälle suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria.
Ruskista fileerullaa paistinpannulla voissa tai öljyssä joka puolelta ja laita se sitten uunivuoassa 150-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes filee on kypsää. Jos käytät lihalämpömittaria, ota filee uunista, kun sen sisälämpötila on 58 astetta.
Kääri kypsä filee folioon ja anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen tarjolle.
Tarjoile porsaanfilee juusto-papu-grillikasvissalaatin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuusto nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu