Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokkosella täytetty porsaanfilee

Huhtikuussa avataan grillikausi ja odotellaan ensimmäisiä villiyrttejä.
Porsaanfilee saa vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen kuin se viipaloidaan tarjolle.
Porsaanfilee saa vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen kuin se viipaloidaan tarjolle. Kuva: Aino Saarikivi

(4 annosta)

600 g porsaan sisäfileetä

150 g maustamatonta tuorejuustoa

50 g ryöpättyä nokkosta tai babypinaattia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1–2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl voita tai öljyä ruskistamiseen

Leikkaa veitsellä porsaanfileeseen pitkittäissuunnassa viilto noin fileen keskikohtaan asti. Avaa filee ja nuiji se lihanuijalla varovasti noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Mausta liha kevyesti suolalla ja pippurilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita tuorejuustoon hienonnettu nokkonen tai pinaatti. Levitä tuorejuusto-nokkosseos tasaisesti porsaanfileen päälle ja rullaa filee sitten kääretortun tapaan. Voit vielä kiinnittää rullan hammastikuilla tai sitoa sen paistinarulla.

Ripottele päälle suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria.

Ruskista fileerullaa paistinpannulla voissa tai öljyssä joka puolelta ja laita se sitten uunivuoassa 150-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes filee on kypsää. Jos käytät lihalämpömittaria, ota filee uunista, kun sen sisälämpötila on 58 astetta.

Kääri kypsä filee folioon ja anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen tarjolle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoile porsaanfilee juusto-papu-grillikasvissalaatin kanssa.