Juusto-papu-grillikasvissalaatti
2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 kesäkurpitsa
1 paprika
100 g retiisejä
100 g halloumijuustoa
nippu lipstikkaa
nippu basilikaa
kourallinen villiä ruoho- tai karhunlaukkaa, ketunleipää tai suolaheinää
1 sitruunan mehu
100 g keitettyjä valkoisia papuja (esim. GoGreen)
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.
Huuhtele kasvikset. Viipaloi kesäkurpitsat ja retiisit ja paloittele paprikat reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kesäkurpitsaviipaleet ja paprikapalat kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumalla grillillä. Viipaloi tai paloittele myös halloumijuusto ja grillaa palat kevyesti.
Hienonna yrtit ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen jäähtyneet ohrasuurimot, pavut, retiisiviipaleet, hieman jäähtyneet grillikasvikset, silputut yrtit, sitruunamehu ja öljy. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Sekoita myös grillatut halloumipalat varovasti joukkoon.
Tarjoa salaatti täytetyn porsaanfileen lisukkeena.
Vinkki! Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten ota se huomioon, kun maustat salaattia suolalla.
Osaston luetuimmat
- Mitä, jos muoviin pakatun ruuan aika on ohi?
- Viikinkien voimajuomasta herrasväen huulille ja kaiken kansan keittiöihin – sima on kokenut vuosituhannen aikana melkoisen muodonmuutoksen
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- K-kaupoissa myydään liettualaista halpabroileria ruotsalaisella nimellä – Kesko: ”Myynti marginaalista”
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Grillikausi alkaa: Nämä lihat tirisevät suomalaisten mökeillä kesällä