Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rukiinen nokkosnäkkileipä

Nokkonen tekee ruis-siemennäkkäristä entistä ravinteikkaampaa.
Kauniisti pakatut nokkosnäkkärit ovat ihana tuliainen.
Kauniisti pakatut nokkosnäkkärit ovat ihana tuliainen. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(1 uunipellillinen)

1 l nokkosia + keitinvettä

3 dl ruisjauhoja

1 dl siemeniä (esim. auringonkukansiemeniä tai ratamon siemeniä)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3 dl vettä

1 dl öljyä

1 tl suolaa

Perkaa nokkoset ja poista niistä paksut varret. Huuhdo ne, keitä niitä muutaman minuutin ajan ja kaada vesi pois. Silppua ryöpätyt nokkoset saksilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä kaikki taikina-ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi. Taikinan pitäisi olla kuin paksua pannukakkutaikinaa.

Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperille ohueksi levyksi.

Anna näkkärin kuivua uunissa noin tunnin ajan. Voit halutessasi ruuduttaa pinnan veitsellä noin 15 minuutin paistamisen jälkeen. Raota välillä uuninluukkua, jotta kosteus poistuu. Jos pinta alkaa ruskistua selvästi, pane päälle toinen leivinpaperi ja laske lämpöä hiukan.

Säilytä näkkäri kuivassa paikassa.