Rukiinen nokkosnäkkileipä
(1 uunipellillinen)
1 l nokkosia + keitinvettä
3 dl ruisjauhoja
1 dl siemeniä (esim. auringonkukansiemeniä tai ratamon siemeniä)
3 dl vettä
1 dl öljyä
1 tl suolaa
Perkaa nokkoset ja poista niistä paksut varret. Huuhdo ne, keitä niitä muutaman minuutin ajan ja kaada vesi pois. Silppua ryöpätyt nokkoset saksilla.
Yhdistä kaikki taikina-ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi. Taikinan pitäisi olla kuin paksua pannukakkutaikinaa.
Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperille ohueksi levyksi.
Anna näkkärin kuivua uunissa noin tunnin ajan. Voit halutessasi ruuduttaa pinnan veitsellä noin 15 minuutin paistamisen jälkeen. Raota välillä uuninluukkua, jotta kosteus poistuu. Jos pinta alkaa ruskistua selvästi, pane päälle toinen leivinpaperi ja laske lämpöä hiukan.
Säilytä näkkäri kuivassa paikassa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- ”Tästä alkaa halpuutuksen uusi aalto”, MTK:n Eerikki Viljanen arvasi, kun Coop tuli S-kauppoihin – huoli heräsi alkuperän hämärryttämisestä ja hintojen polkemisesta