Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Näillä vinkeillä teet parasta kotijäätelöä

Herkullista kotijäätelöä voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta.
Kotijäätelön voi maustaa haluamaansa makeuteen. Marjoja kannattaa käyttää reilusti.
Kotijäätelön voi maustaa haluamaansa makeuteen. Marjoja kannattaa käyttää reilusti. Kuva: Aino Saarikivi
  • Lähimetsästä kerätyt marjat sopivat jäätelön raikkaaksi makuaineeksi.
  • Kun kypsentää keltuaiset 82 asteeseen, jäätelöön ei jää raa’an kananmunan makua ja sen rakenne on hyvä.
  • Parhaimman rakenteen jäätelöön saa ajamalla valmiin jäätelömassan tasaiseksi yleiskoneen cutter-terällä.
  • Pakastumaan laitettua jäätelömassaa vatkataan aina välillä, jotta se jäätyisi tasaisesti ja rakenteesta tulisi mahdollisimman kuohkea.
  • Voit valmistaa samalla tavalla myös sorbettia. Sorbettiohjeissa usein esiintyvän glukoosin voi korvata juoksevalla hunajalla.