Näillä vinkeillä teet parasta kotijäätelöä
Herkullista kotijäätelöä voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta.
- Lähimetsästä kerätyt marjat sopivat jäätelön raikkaaksi makuaineeksi.
- Kun kypsentää keltuaiset 82 asteeseen, jäätelöön ei jää raa’an kananmunan makua ja sen rakenne on hyvä.
- Parhaimman rakenteen jäätelöön saa ajamalla valmiin jäätelömassan tasaiseksi yleiskoneen cutter-terällä.
- Pakastumaan laitettua jäätelömassaa vatkataan aina välillä, jotta se jäätyisi tasaisesti ja rakenteesta tulisi mahdollisimman kuohkea.
- Voit valmistaa samalla tavalla myös sorbettia. Sorbettiohjeissa usein esiintyvän glukoosin voi korvata juoksevalla hunajalla.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Näillä neuvoilla kaupan ruukkuyrtti kukoistaa koko kesän – katso video ja nauti sadosta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata