Flunssantorjuntajuoma variksenmarjasta
Kuumennettu juoma on hyvä ensiapu vilustumisen yllättäessä. Muutoin mehu sopii vitamiinijuomaksi.
6 l variksenmarjoja
1,5 l vettä
2 tl viinihappoa
sokeria tai hunajaa maun mukaan
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Survo puhtaat marjat tai jauha ne teholeikkurilla soseeksi. Kaada kiehuvan kuuma vesi marjasurvoksen joukkoon. Anna mehustua seuraavaan päivään astiassaan.
Siivilöi marjat puhtaaseen astiaan kaksinkertaisen sideharson tai kookkaan, tiuhan siivilän läpi. Lisää mehuun viinihappo ja halutessasi sokeria tai hunajaa maun vuoksi. Jätä mehu peitettynä käymään viideksi vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Siivilöi mehu uudestaan ja pullota se kuumennettuihin pulloihin. Säilytä viileässä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla