Nopeat savikkarieskaset
Savikkarieskasiin käytetään jauhosavikan siemeniä.
6 dl speltti- ja/tai täysjyvävehnäjauhoja
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
1 tl soodaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
(0,5 dl hunajaa)
1 tl anista
2–4 rkl kylmässä ja kuumassa huuhdeltuja jauhosavikan siemeniä
Sekoita kaikki aineet ja tee löysä taikina. Levitä uunipellille noin sentin paksuisia ja halkaisijaltaan 10–15-senttisiä leipäsiä. Paista uunissa 250 asteessa, kunnes leivät ovat kullanruskeita. Tarjoile rieskaset kuumina.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja