Kurkkua hoitava jäkälämehu
Keitä islanninjäkälästä eli isohirvenjäkälästä kuumaa juomaa.
1 kourallinen islanninjäkälää
1 tl ruokasoodaa + 5 dl vettä
2 dl vettä
kourallinen karpaloita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä jäkälää soodavedessä puolisen tuntia. Kaada soodavesi pois ja huuhdo jäkälä. Keitä jäkälä uudestaan 2 dl:ssa vettä. Lisää kourallinen karpaloita ja kiehauta. Valuta mehu mukiin ja nauti kulauksin kurkkukipuun ja käheyteen.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- MTK:n Viljanen haluaa pysäyttää ulkomaisen ruoan tuontivyöryn: ”Se lisää kotimaisen ruoan hintapainetta”