Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kurkkua hoitava jäkälämehu

Keitä islanninjäkälästä eli isohirvenjäkälästä kuumaa juomaa.
Islanninjäkälän karvaat aineet hajoavat vedessä liottamalla ja kiehauttamalla.
Islanninjäkälän karvaat aineet hajoavat vedessä liottamalla ja kiehauttamalla. Kuva: Jarkko Sirkiä / VL-arkisto

1 kourallinen islanninjäkälää

1 tl ruokasoodaa + 5 dl vettä

2 dl vettä

kourallinen karpaloita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä jäkälää soodavedessä puolisen tuntia. Kaada soodavesi pois ja huuhdo jäkälä. Keitä jäkälä uudestaan 2 dl:ssa vettä. Lisää kourallinen karpaloita ja kiehauta. Valuta mehu mukiin ja nauti kulauksin kurkkukipuun ja käheyteen.