Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Katajanmarjaperunat

Perunavuoka maustetaan katajanmarjoilla, mustapippurilla ja valkosipulilla.
Katajanmarjat sopivat hyvin perunan mausteeksi.
Katajanmarjat sopivat hyvin perunan mausteeksi. Kuva: Markku Vuorikari / VL-arkisto

2 kg perunaa

2 rkl voita

5 valkosipulinkynttä

1,5 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl rouhittua mustapippuria

2–3 tl murskattuja katajanmarjoja

5 dl kermaa

(juustoraastetta)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja viipaloi perunat ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Voitele laakea uunivuoka. Lado perunat ja valkosipulisiivut kerroksittain vuokaan ja ripottele mausteet kerrosten väliin ja pinnalle. Valele kerma perunoiden päälle ja lisää halutessasi juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Jätä vuoka uunin jälkilämpöön ja anna ruoan vielä vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.