Tyrnikerrosmaljat
(6 annosta)
Tyrnikiisseli:
1,5 dl omenamehua
1,5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
1,5 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja
3 dl tyrnimarjoja
Tattari-kaurarouhe:
2 dl kokonaisia tattarisuurimoita
2 dl isoja kaurahiutaleita
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
Tarjoiluun:
1 purkki (2 dl) kauravispiä
Valmista ensin tattari-kaurarouhe: Liota tattarisuurimoita noin tunti. Valuta ne hyvin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki aineet huolella yhteen. Levitä seos tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paista noin 40 minuuttia. Muista sekoitella paiston puolessavälissä, jotta rouhe paistuu tasaisesti eikä pala reunoilta.
Valmista kiisseli: Mittaa kaikki aineet kylminä kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmis, kun se on kerran kiehahtanut. Siirrä jäähtymään.
Vaahdota kauravispi.
Kun kiisseli ja rouhe ovat jäähtyneet, kaada annosmaljoihin ensin pohjalle kiisseliä, seuraavaksi tattari-kaurarouhetta ja lopuksi päälle vaahdotettua kauravispiä. Koristele tuoreilla tyrnimarjoilla.
Vinkki! Voit tehdä kiisselin myös muista tuoreista tai pakastetuista marjoista.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla