Näin teet itse pussiruokaa retkille – pussita ainekset kotona, keitä ja syö luonnossa
Ruokakaupoissa on hyvät valikoimat kuivatuotteita, joista saa kasattua lyhyen vaelluksen ateriat. Sopivia aineksia ovat esimerkiksi riisi, ohra, tattari, pasta, kvinoa, linssit, herne- ja soijarouhe, pähkinät, siemenet, kuivatut kasvikset ja nokkonen, kuivaliha sekä maito-, keitto- ja mehukeittojauheet.
Jos teet vuosittain useita pitkiä vaelluksia, kannattaa harkita ruoka-aineiden kuivaamista itse.
Vaellusruuassa pitää olla riittävästi energiaa. Öljy on helppo tapa lisätä ruuan energiapitoisuutta, joten sitä kannattaa lorauttaa valmiin ruuan päälle. Valitse öljy oman maun mukaan.
Öljy ja muut nestemäiset lisukkeet, kuten hunaja, kannattaa kuljettaa pienissä muovipulloissa.
Aarteen helpoilla pussiruokaohjeilla pääset hyvin alkuun ja niiden pohjalta voit soveltaa uusia yhdistelmiä.
Kokeile näitä reseptejä
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Näillä neuvoilla kaupan ruukkuyrtti kukoistaa koko kesän – katso video ja nauti sadosta
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata