Retkiruoka: Herne-nokkosohratto
Herne-nokkosohratto on täyttävä kasvisruoka vaellukselle.
(2 annosta)
1 dl täysjyväohraa
1 dl hernerouhetta (Milletti)
1 dl kuivattua nokkosta
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikamaustetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,75 tl chilijauhetta
Lisäksi:
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl cashewpähkinöitä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mittaa kaikki ainekset tiiviiseen pussiin öljyä ja pähkinöitä lukuun ottamatta. Pakkaa öljy ja pähkinät erikseen. Retkikohteessa kaada pussin sisältö retkikeittimen kattilaan ja lisää 6 dl vettä. Keitä noin 8 minuuttia. Nauti ruoka pähkinöiden ja öljyn kera.
Vinkki! Hernerouheen sijasta voit kokeilla mustia belugalinssejä. Tällöin keittoaika on noin 25 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen ”vuohenjuusto” nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu