Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Retkiruoka: Herne-nokkosohratto

Herne-nokkosohratto on täyttävä kasvisruoka vaellukselle.
Kotimainen hernerouhe kypsyy yhtä nopeasti kuin täysjyväohra. Nokkonen antaa ruokaan lisäpotkua.
Kotimainen hernerouhe kypsyy yhtä nopeasti kuin täysjyväohra. Nokkonen antaa ruokaan lisäpotkua. Kuva: Aino Saarikivi

(2 annosta)

1 dl täysjyväohraa

1 dl hernerouhetta (Milletti)

1 dl kuivattua nokkosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 kasvisliemikuutio

1 tl paprikamaustetta

0,5 tl mustapippuria

1 tl timjamia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,75 tl chilijauhetta

Lisäksi:

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl cashewpähkinöitä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa kaikki ainekset tiiviiseen pussiin öljyä ja pähkinöitä lukuun ottamatta. Pakkaa öljy ja pähkinät erikseen. Retkikohteessa kaada pussin sisältö retkikeittimen kattilaan ja lisää 6 dl vettä. Keitä noin 8 minuuttia. Nauti ruoka pähkinöiden ja öljyn kera.

Vinkki! Hernerouheen sijasta voit kokeilla mustia belugalinssejä. Tällöin keittoaika on noin 25 minuuttia.