Voikukkasima
Voikukan terälehdet sopivat ihanasti simaan. Niitä voi käyttää myös salaateissa, salaatinkastikkeissa, munakkaissa ja leivonnaisissa.
2,5 l voikukankukkia
5 l vettä tai mahlaa
50 g fariinisokeria tai 0,5 dl siirappia
350 g sokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 luomusitruuna
0,5 tl kuivahiivaa
rusinoita
Erottele terälehdet kukkien vihreistä osista. Keitä 2 litraa vettä terälehtien kanssa noin 10 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota kannellinen ämpäri ja laita sokerit siihen, siivilöi liemi päälle. Lisää pesty, kuorittu ja viipaloitu sitruuna ja loput vedestä. Tarkista, että liemi on noin 40-asteista, ja ripottele hiiva pinnalle. Laita kansi ämpärin päälle ja jätä se raolleen. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Siivilöi juoma, pullota puhtaisiin pulloihin ja laita pullot kylmään. Lisää 3–6 rusinaa jokaiseen pulloon. Sima on valmista nautittavaksi, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Urheilijoiden luottovälipala taipuu myös jälkiruokaan
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus