Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ahomansikka-suklaakakku ja mansikanlehtikerma

Leivo mansikat kakkutaikinaan ja tarjoile kakku raikkaan mansikanlehtikerman kanssa.
Hyödynnä ahomansikasta sekä marjat että lehdet.
Hyödynnä ahomansikasta sekä marjat että lehdet. Kuva: Maarit Cederberg / VL-arkisto

3 munaa

3 dl raakaruokosokeria

175 g sulatettua voita

2 dl vehnäjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljajauhetta

1 dl ahomansikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon voisula. Siivilöi mukaan vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljajauhe, lisää lopuksi ahomansikat ja sekoita nopeasti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Mansikanlehtikerma

0,5 dl ahomansikan lehtiä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl kuohukermaa

2 dl rahkaa

noin 2–3 rkl hunajaa

Hienonna mansikanlehdet esimerkiksi yrttisaksilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka ja mansikanlehtisilppu ja lisää hunajaa maun mukaan. Voit halutessasi korvata hunajan sokerilla. Tarjoa suklaakakun kanssa.