Ahomansikka-suklaakakku ja mansikanlehtikerma
Leivo mansikat kakkutaikinaan ja tarjoile kakku raikkaan mansikanlehtikerman kanssa.
3 munaa
3 dl raakaruokosokeria
175 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljajauhetta
1 dl ahomansikoita
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon voisula. Siivilöi mukaan vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljajauhe, lisää lopuksi ahomansikat ja sekoita nopeasti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.
Mansikanlehtikerma
0,5 dl ahomansikan lehtiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
noin 2–3 rkl hunajaa
Hienonna mansikanlehdet esimerkiksi yrttisaksilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka ja mansikanlehtisilppu ja lisää hunajaa maun mukaan. Voit halutessasi korvata hunajan sokerilla. Tarjoa suklaakakun kanssa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu