Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta
Paistettua kyyhkynrintaa
(4 annosta)
100 g voita
2 valkosipulinkynttä
5 timjaminoksaa
8 kyyhkynrintaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä ensin katajanmarjakastike valmiiksi odottamaan (ohje alla).
Sulata voita pannulla, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu kevyesti. Murskaa valkosipulinkynnet ja laita murska pannuun timjaminoksien kanssa maustamaan paistovoita.
Paista maustetussa voissa kyyhkynrintoja 1–1,5 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri kyyhkynrinnatfolioon vetäytymään viideksi minuutiksi.
Tarjoa katajanmarjakastikkeen ja esimerkiksi kantarellirisoton kera.
Katajanmarjakastike
(4 annosta)
1 porkkana
1 sipuli
1 pieni palsternakka
puolikas pieni juuriselleri
1 dl tummaa balsamietikkaa
3 dl punaviiniä
1 l kanalientä
5 timjaminoksaa
5 katajanmarjaa
10 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa
(1–2 rkl Maizena-suurustetta)
Kuori ja paloittele juurekset. Paahda juureksiin väriä kuivassa kattilassa kevyesti sekoitellen noin 5 minuuttia.
Kaada balsamietikka kattilaan juuresten päälle ja lisää sitten punaviini. Keitä nestettä, kunnes siitä on jäljellä puolet.
Lisää kanaliemi ja mausteet. Keitä jälleen neste puoleen tilavuudestaan. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla