Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perinteinen puolukka-ruispuuro

Monipuolisesta puolukasta syntyy maukkaita perinneruokia, kuten puolukkapuuroa.
Perinteinen puolukkapuuro on kuin syksyistä mämmiä. Se maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.
Perinteinen puolukkapuuro on kuin syksyistä mämmiä. Se maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa. Kuva: Sari Tammikari

(4 annosta)

4 dl tuoreita puolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta

1 l vettä

3 dl ruisjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5–1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

Vuoan voiteluun ja puuron päälle:

voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Survo puolukat. Voitele uunivuoka voilla.

Kiehauta vesi ja vispaa mukaan ruisjauhot, sokeri, suola ja lopuksi puolukkasurvos. Keitä 5–10 minuuttia.

Kaada puuroainekset voideltuun vuokaan. Nosta puuron pinnalle pari voinokaretta.

Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja anna puuron kypsyä uunissa ensin vähintään 45 minuuttia. Alenna lämpö 100 asteeseen ja kypsennä 2–3 tuntia tai anna puuron hautua leivinuunin jälkilämmössä yön yli. Jos puuro kuivuu pinnalta, siirrä se lähemmäs uunin suuluukkua ja peitä vuoka foliolla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Painele puuroon tuoreita puolukoita heti uunista ottamisen jälkeen. Puuro voi olla uunista otettaessa löysähköä, mutta se kiinteytyy jäähtyessään.

Vinkki! Jos haluat imelletyn puolukka-ruispuuron, keitä ainekset puuroksi edellisenä päivänä ja peitä kattila viltillä. Puuro imeltyy parhaiten 60–70-asteisena. Kypsennä seuraavana päivänä edellä olevan ohjeen mukaan.