Tilliliha kielestä
(3–4 annosta)
hirvenvasan kielen paksu pää
5 dl keitinlientä
5 dl keitinlientä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl sokeria
(ripaus jauhettua valkopippuria)
1 dl kermaa
1 dl silputtua tilliä
Paloittele keitetyn kielen paksumpi pää suupaloiksi.
Sekoita 1 dl kielen keitinlientä ja vehnäjauhot tasaiseksi jauhosuurukseksi. Laita loppu keitinliemi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä samalla sekoittaen viitisen minuuttia.
Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja silputulla tillillä sekä halutessasi pienellä ripauksella valkopippuria. Sekoita joukkoon lopuksi kerma. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria. Tillilihan pitää olla vienosti hapanimelää.
Lisää lihapalat kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoa perunamuusin ja keitettyjen kasvisten kanssa, koristele tuoreella tillillä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla