Kylmää kieltä ja sitruunakastiketta
(3–4 alkupala-annosta)
hirvenvasan kielen kapea osa
1,5 dl keitinlientä
1 dl kermaa
1 munankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
5 viherpippuria
Koristeeksi:
5 viherpippuria
salaatinlehtiä
Nylje kieli ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kielen kapea osa viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoilu- tai annoslautasille.
Keitä siivilöityä keitinlientä pienessä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Sekoita raaka keltuainen kermaan ja hämmennä seos kuumaan keitinliemeen, samoin sitruunamehu, suola ja sormissa murskatut viherpippurit. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen hiukan jäähtyä ja jähmettyä.
Lusikoi kastiketta kieliviipaleiden päälle ja koristele alkupala huuhdotuilla salaatinlehdillä tai rucolalla sekä murskatuilla viherpippureilla.
Metsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Tämä kone mullisti kotitarveklapien tekemisen 40 vuotta sitten eikä vanhaan enää palattu
- Kemin jättitehtaalle karmea alku, yli viisi kuukautta pois pelistä – Metsä Group vakuuttaa, että puukauppatahti pitää silti
- Aarre | Aarteen lukija on oppinut, että hoitamattomasta metsästä on vaikea saada enää hoidettua ‒ ”Viisainta olisi olla puuttumatta vanhojen metsien elämään”
- Kauppalehti: Nuuka eteläpohjalaismies keräsi kaikessa hiljaisuudessa miljoonaomaisuuden – säätiö auttaa nyt rahoilla kotikylän nuoria
- MTK on pettynyt hirvieläinten metsästystavoitteisiin: ”Metsänomistajien ja muiden sidosryhmien näkemykset jätettiin monessa riistaneuvostossa täysin huomioimatta”
- Miljardi-investoinnit alkoivat sataa UPM:n laariin, yhtiö erottui selvästi kotimaisista kilpailijoistaan
- Stora Enson tulos heikkeni − yhtiö varautuu irtisanomisiin