Glögiä variksenmarjoista, mustikasta ja puolukasta
Kaarnikka-mustikkaglögi
(4 annosta)
4 dl variksenmarjoja
4 dl mustikoita
6 dl vettä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 dl tummaa sokeria
Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää kanelitanko ja kardemumma. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta glögi sokerilla. Tarjoa kuumana.
Puolukkaglögi
(4 annosta)
5 dl puolukoita
6 dl kuumaa vettä
0,5 tl sitruunahappoa
2 tähtianista
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaleina
1 dl sokeria
Survo puolukoita hieman ja kaada niiden päälle kattilaan kuuma vesi. Lisää sitruunahappo, tähtianis ja inkivääriviipaleet ja anna juoman maustua seuraavaan päivään. Sekoita ja siivilöi. Mausta glögi sokerilla ja kuumenna ennen tarjoilua.
Vinkki! Käytä glögien siivilöinnistä ylijääneet marjojen kuoret smoothieen tai leipätaikinaan. Huuhtele ja kuivaa tähtianikset ja kanelitanko seuraavaa käyttöä varten.
Osaston luetuimmat
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun