Porkkana-siemennäkkäri
(pellillinen)
2 keskikokoista porkkanaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
2 tl kuivattua nokkosta
1 dl kiehuvaa vettä
1 dl rypsiöljyä
Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa raasteen joukkoon siemenet, hiutaleet ja jauhot, suola ja kuivattu nokkonen. Kiehauta vesi. Lisää taikinaan öljy ja lämmin vesi. Sekoita lusikalla nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle noin puolen sentin paksuiseksi, tasaiseksi levyksi. Leikkaa levy veitsellä sopivan kokoisiksi leipäpaloiksi, älä kuitenkaan leikkaa aivan pohjaan asti.
Paista 150 asteessa noin tunti. Tarkkaile kuitenkin jo aiemmin, että näkkäri ei pala. Kun näkkäri on ruskistunut, sammuta uuni.
Nosta näkkäri leivinpaperin päällä uuniin ritilälle. Jätä uunin luukku auki ja anna näkkärin jäähtyä ja kovettua. Paloittele levy leipäsiksi.
Tarjoa mantelijuuston tai muun pehmeän juuston sekä sienihillon kanssa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu