Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Villi purjo-perunasosekeitto

Upota sosekeittoon kuivattuja, pakastettuja tai tuoreita villiyrttejä.
Tarjoa keitto levylihapiirakan kanssa joko erikseen tai niin, että syvän lautasen pohjalla on pala lämmintä lihapiirakkaa ja sen päälle kauhotaan kuumaa sosekeittoa.
Tarjoa keitto levylihapiirakan kanssa joko erikseen tai niin, että syvän lautasen pohjalla on pala lämmintä lihapiirakkaa ja sen päälle kauhotaan kuumaa sosekeittoa. Kuva: Mari Ikonen

(6 annosta)

2 pientä purjoa

750 g jauhoisia perunoita

1,5 litraa vettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 kasvisliemikuutiota

ripaus jauhettua valkopippuria

ripaus rouhittua mustapippuria

kourallinen silputtua persiljaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

villiyrttejä maun mukaan

50 g tuorejuustoa

(tarvittaessa ripaus suolaa)

Halkaise purjot. Huuhtele niistä huolellisesti multa ja silppua purjot veitsellä. Kuori ja paloittele perunat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle vesi, murustele sekaan kasvisliemikuutiot. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta pippureilla, silputulla persiljalla sekä kuivatuilla, pakastetuilla tai tuoreilla villiyrteillä (esim. vuohenputkea, poimulehteä tai nokkosta). Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä sekaan tuorejuustoa. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.