Villi purjo-perunasosekeitto
(6 annosta)
2 pientä purjoa
750 g jauhoisia perunoita
1,5 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus rouhittua mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa
villiyrttejä maun mukaan
50 g tuorejuustoa
(tarvittaessa ripaus suolaa)
Halkaise purjot. Huuhtele niistä huolellisesti multa ja silppua purjot veitsellä. Kuori ja paloittele perunat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle vesi, murustele sekaan kasvisliemikuutiot. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Mausta pippureilla, silputulla persiljalla sekä kuivatuilla, pakastetuilla tai tuoreilla villiyrteillä (esim. vuohenputkea, poimulehteä tai nokkosta). Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä sekaan tuorejuustoa. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Urheilijoiden luottovälipala taipuu myös jälkiruokaan
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus