Täytetyt letut
(4 annosta)
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai ruokaöljyä
Täyte:
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 rkl voita tai öljyä
300 g hirvenjauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
100 g tuorejuustoa (esim. yrttimaustettua)
Päälle:
100 g juustoraastetta
Sekoita lettutaikina ja anna sen turvota puolisen tuntia. Paista taikina suuriksi ohukaisiksi.
Kuori ja silppua sipuli, pese ja kuori porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuullota kasvisseosta paistinpannulla voissa tai öljyssä, lisää sitten hirvenjauheliha ja kypsennä sekoitellen. Lisää lopuksi tuorejuusto nokareina ja mausta täyte suolalla ja pippurilla.
Täytä letut kääryleiksi tai nyyteiksi ja laita ne uuninkestävään, laakeaan astiaan. Ennen tarjoilua ripota päälle juustoraastetta ja kuumenna lettukääröjä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- 4 herkkua pääsiäispöytään: silkkistä parsakeittoa, appelsiinilohta, perinteistä pashaa ja murupiirakkaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata