Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Täytetyt letut

Täytetyt letut tuovat tuulahduksen 70-luvulta.
Letut ovat kaikkien suosikkeja myös suolaisena versiona.
Letut ovat kaikkien suosikkeja myös suolaisena versiona. Kuva: Mari Ikonen

(4 annosta)

5 dl maitoa

2 kananmunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl suolaa

Paistamiseen:

voita tai ruokaöljyä

Täyte:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 iso sipuli

1 iso porkkana

1 rkl voita tai öljyä

300 g hirvenjauhelihaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

100 g tuorejuustoa (esim. yrttimaustettua)

Päälle:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

100 g juustoraastetta

Sekoita lettutaikina ja anna sen turvota puolisen tuntia. Paista taikina suuriksi ohukaisiksi.

Kuori ja silppua sipuli, pese ja kuori porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuullota kasvisseosta paistinpannulla voissa tai öljyssä, lisää sitten hirvenjauheliha ja kypsennä sekoitellen. Lisää lopuksi tuorejuusto nokareina ja mausta täyte suolalla ja pippurilla.

Täytä letut kääryleiksi tai nyyteiksi ja laita ne uuninkestävään, laakeaan astiaan. Ennen tarjoilua ripota päälle juustoraastetta ja kuumenna lettukääröjä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.