Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kinuskitäytteiset karpalomuffinit

Muffinit kätkevät sisäänsä syntisen herkullisen suolakinuskitäytteen.
Kinuski ja karpalo ovat klassinen makupari.
Kinuski ja karpalo ovat klassinen makupari. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(n. 15 kpl)

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 dl karpaloita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täyte:

1 putkilo (80 g) valmista suolakinuskitäytettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon karpalot.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kun muffinit ovat hiukan jäähtyneet, pursota niihin täytettä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki! Jos et löydä kaupasta suolakinuskitäytettä, pursota muffineihin valmista kinuskikastiketta käyttäen apuna pursottimen kapeaa tyllaa.