Hirvilindström
(4 annosta)
4 keskikokoista punajuurta
1 sipuli
200 g kermaviiliä
3–4 palaa paahtoleipää
400 g hirvenjauhelihaa
1 suuri kananmuna
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl jauhettua valkopippuria
(1–2 rkl kapriksia)
Keitä kuorimattomat punajuuret vedessä kypsiksi (noin 40 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja raasta raastinraudalla. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois.
Kuori sipuli ja silppua se hienoksi silpuksi.
Kaada kermaviili kulhoon ja murenna siihen paahtoleipäpalat. Sekoita ja anna leivänmurujen turvota hetki.
Lisää kulhoon sipulisilppu, valutettu punajuuriraaste, hirvenjauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa taikinaksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Paista pannulla voissa lindströminpihveiksi (muutama minuutti molemmilta puolilta) tai muotoile uunivuokaan murekkeeksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa perunamuusin, voissa kuullotettujen sipulirenkaiden sekä esimerkiksi keitettyjen herneiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- MTK:n Viljanen haluaa pysäyttää ulkomaisen ruoan tuontivyöryn: ”Se lisää kotimaisen ruoan hintapainetta”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”