Sieni-linssikeitto
(4 annosta)
200 g tatteja
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
50 g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vihreitä linssejä
1 l kasvislientä
0,5 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
0,5 dl hienonnettua tuoretta timjamia
1–1,5 tl suolaa
mustapippuria
Puhdista tatit ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja paloittele se pienehköiksi kuutioiksi. Silppua lehtikaali.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota tatteja pari minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota hetki ja lisää lehtikaalisilppu.
Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit ja kasvisliemi kattilaan. Anna keiton kiehua kannen alla noin 25 minuuttia.
Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Vinkki! Jos et löydä tatteja, käytä keittoon mitä tahansa muita ruokasieniä.
Osaston luetuimmat
- Keksittyjä ilmastologoja ja katteettomia lupauksia – kaurajuoman, maidon, kahvin ja koiranruoan mainonnassa haiskahtaa viherpesu
- Kurkku poikki ja hakkelukseksi ‒ ensi kesänä en toista virhettäni
- Aarre | Herkulliset tahnat ovat helppoja valmistaa ‒ mausta ne keväisillä villiyrteillä
- Tällä ohjeella teet hauesta erityisen maistuvaa
- Purkkikalaresepti, jolla onnistut varmasti – hyödynnä pikkukalat säilykkeeseen
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Mummon lihapullat