Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tyrniteeleivät ja villiyrttilevite

Terästä teeleivät tyrnimehulla ja tarjoa leipästen kanssa kauniin vihreää levitettä.
Tyrnimehu antaa teeleiville mukavan marjaisan vivahteen.
Tyrnimehu antaa teeleiville mukavan marjaisan vivahteen. Kuva: Elina Lampela

Tyrniteeleivät

(10–12 kpl)

2 dl kaurahiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

2 dl sokeroimatonta tyrnimehua

0,5 dl rypsiöljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää tyrnimehu ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille pyöreitä teeleipäsiä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Villiyrttilevite

2 dl tuoreita villiyrttejä (esim. nokkosta, pihasauniota, käenkaalia)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

puolikkaan sitruunan mehu

0,5 tl suolaa

mustapippuria

Hienonna yrtit leikkuulaudalla veitsellä tai morttelissa mahdollisimman hienoksi. Sekoita yrttisilppu tuorejuuston sekaan. Mausta levite sitruunamehulla, suolalla ja oman maun mukaan pippurilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki! Jos käytät kuivattuja villiyrttejä, yksi desilitra riittää. Voit käyttää myös öljyyn säilöttyjä villiyrttejä.