Tyrniteeleivät ja villiyrttilevite
Tyrniteeleivät
(10–12 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl sokeroimatonta tyrnimehua
0,5 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää tyrnimehu ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille pyöreitä teeleipäsiä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Villiyrttilevite
2 dl tuoreita villiyrttejä (esim. nokkosta, pihasauniota, käenkaalia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Hienonna yrtit leikkuulaudalla veitsellä tai morttelissa mahdollisimman hienoksi. Sekoita yrttisilppu tuorejuuston sekaan. Mausta levite sitruunamehulla, suolalla ja oman maun mukaan pippurilla.
Vinkki! Jos käytät kuivattuja villiyrttejä, yksi desilitra riittää. Voit käyttää myös öljyyn säilöttyjä villiyrttejä.
Osaston luetuimmat
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Porsaanreikä S-ryhmän vastuullisuuslinjauksessa: Sallii saparoiden typistämisen, jos sikatilan tavoitteena on typistämisestä luopuminen
- S-ryhmä vaihtoi Atrian sianlihan ulkomaiseen – asiantuntija: ”Edullisuus tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä”