Helppo puolukka-murupiirakka
Kirpeä puolukka ja makea muru ovat herkullinen pari.
Pohja:
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Täyte:
4–5 dl puolukoita
Muruseos:
0,5 dl voita tai margariinia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1,5 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka.
Valmista pohja. Sekoita öljy ja jogurtti kulhossa. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle puolukat.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Valmista muruseos nyppimällä rasva, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin. Levitä muruseos piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunissa 45–50 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Urheilijoiden luottovälipala taipuu myös jälkiruokaan
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi