Punajuurilihapullat ja kasviskastike
(4 annosta)
2 etikkapunajuurta
1–2 tl kuivattua valkosipulia
1–2 rkl kuivattua nokkosta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl tummaa olutta
1 kananmuna
500 g jauhelihaa
(0,5 dl korppujauhoja)
Paistamiseen:
voita
Kastike:
2 punaista paprikaa
1–2 punasipulia
3–4 valkosipulinkynttä
500 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl kuivattua nokkosta
nippu tuoretta basilikaa
1–2 dl vettä
Lisukkeeksi:
pastaa
Aloita kastikkeesta: Pilko paprikat ja sipulit ronskisti ja puolita kirsikkatomaatit. Levitä tomaatit, sipuli- ja paprikalohkot sekä valkosipulinkynnet uunipellille. Ripottele päälle reilusti oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda vihanneksia uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kasvisten jäähtyä.
Raasta etikkapunajuuret. Sekoita punajuuriraaste, kuivattu valkosipuli, kuivattu nokkonen ja muut mausteet oluen kanssa. Lisää kananmuna ja sen jälkeen jauheliha.
Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää korppujauhoja taikinaa sekoittaessasi.
Anna lihapullataikinan levätä hetki jääkaapissa ja tee sillä välin kastike loppuun. Yhdistä uunissa kypsennetyt vihannekset, kuivattu nokkonen ja pilkottu basilika ja soseuta sileäksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää vettä sen verran, että koostumus on sosemainen.
Pyörittele taikina lihapulliksi ja kypsennä pullat kauniin ruskeiksi voissa paistinpannulla. Keitä pasta pullien paistamisen lopulla.
Lämmitä soseutettu kastike kattilassa, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lihapullat kastikkeen ja keitetyn pastan kanssa.
Osaston luetuimmat
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Porsaanreikä S-ryhmän vastuullisuuslinjauksessa: Sallii saparoiden typistämisen, jos sikatilan tavoitteena on typistämisestä luopuminen
- Lukijalta: Vesijalanjäljestä ollaan tekemässä uusi keino syyllistää maataloutta
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- S-ryhmä vaihtoi Atrian sianlihan ulkomaiseen – asiantuntija: ”Edullisuus tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä”