Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suppilovahverolihapullat

Mausta lihapullataikina kuivatuilla suppilovahveroilla.
Suppilovahveroilla maustetut lihapullat sopivat vaikka lapsen ensimmäiseksi sieniruoaksi.
Suppilovahveroilla maustetut lihapullat sopivat vaikka lapsen ensimmäiseksi sieniruoaksi. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita

400 g sika-nautajauhelihaa

0,5 dl korppujauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1,5 dl ruokakermaa

2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl silputtua persiljaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

öljyä tai voita paistamiseen

Murskaa suppilovahverot mahdollisimman pieniksi palasiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna taikinan levätä parikymmentä minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä.

Lämmitä rasva paistinpannussa. Pyörittele taikinasta käsissäsi tiiviitä palleroita ja laita ne pannulle paistumaan keskilämmöllä. Kääntele pullia varovasti paistumisen aikana.

Vinkki! Tarjoa lihapullien kanssa karpaloilla maustettua ruskeaa kastiketta.