Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Viisi vinkkiä kuivattujen sienten käyttöön

Kuivatut sienet säilyvät pitkään ja ovat monikäyttöisiä.
Mustatorvisienet ovat suurenmoista herkkua myös kuivattuina.
Mustatorvisienet ovat suurenmoista herkkua myös kuivattuina. Kuva: Vesa-Matti Väärä

1. Kun käytät kuivattuja sieniä, voit liottaa ne ja käsitellä tuoreiden tavoin, tai voit murentaa tai jauhaa ne ruoan sekaan. Jos käytät murennettuja sieniä, ota huomioon, että sienijauhe imee itseensä nestettä.

2. Jos liotat kuivatut sienet, voit lisätä liotusnesteeseen mausteita jo valmiiksi.

3. Kuivatut sienet säilyvät pitkään, sillä sienissä ei ole rasvaa. Anna mahdollisuus myös muutaman vuoden takaisille kuivasienille, jos ne on säilötty tiiviisti lasitölkissä.

4. Jauhettuja sieniä voi käyttää mausteena antamassa ruokiin umamiaromia. Sienijauhe sopii esimerkiksi tomaattikastikkeeseen, keittoihin tai vaikkapa sämpylätaikinaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

5. Kuivatuilla, jauhetuilla sienillä voit tehdä sienten makua tutuksi myös niille, joita sienten rakenne ei miellytä.