Viisi vinkkiä kuivattujen sienten käyttöön
1. Kun käytät kuivattuja sieniä, voit liottaa ne ja käsitellä tuoreiden tavoin, tai voit murentaa tai jauhaa ne ruoan sekaan. Jos käytät murennettuja sieniä, ota huomioon, että sienijauhe imee itseensä nestettä.
2. Jos liotat kuivatut sienet, voit lisätä liotusnesteeseen mausteita jo valmiiksi.
3. Kuivatut sienet säilyvät pitkään, sillä sienissä ei ole rasvaa. Anna mahdollisuus myös muutaman vuoden takaisille kuivasienille, jos ne on säilötty tiiviisti lasitölkissä.
4. Jauhettuja sieniä voi käyttää mausteena antamassa ruokiin umamiaromia. Sienijauhe sopii esimerkiksi tomaattikastikkeeseen, keittoihin tai vaikkapa sämpylätaikinaan.
5. Kuivatuilla, jauhetuilla sienillä voit tehdä sienten makua tutuksi myös niille, joita sienten rakenne ei miellytä.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata