Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ahvenenmätileivät

Mätileivät ovat helppoa juhlatarjottavaa.
Koristele mätileivät kevään villiyrteillä.
Koristele mätileivät kevään villiyrteillä. Kuva: Mari Ikonen

(2 alkupala-annosta)

1 dl pakastettua ahvenenmätiä

50 g smetanaa

ripaus suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

muutama rouhaisu mustapippuria

0,5 tl sitruunamehua

kourallinen silputtua ruohosipulia

4 viipaletta perunalimppua

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

10 g voita

Koristeeksi:

kevään villiyrttejä

Sulata mäti jääkaapissa. Valuta sitä hetki tiheässä siivilässä tai suodatinpussissa ennen kuin lisäät siihen smetanan ja mausteet. Anna mätitahnan jähmettyä jääkaapissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota perunalimppuviipaleista piparimuotilla neljä sydämenmuotoista leipää ja voitele ne kevyesti voilla.

Laita leiville mätipäällyste ja koristele kevään villiyrteillä tai vaikkapa koivun hiirenkorvilla. Tarjoile heti joko sellaisenaan tai salaattipedillä.

Vinkki! Jos teet mätileipiä enemmän ja tarjoat ne vaikkapa kuohuviinin kanssa perhejuhlien pikkupaloina, säilytä ne tarjoiluhetkeen asti jääkaapissa.