Ahvenenmätileivät
(2 alkupala-annosta)
1 dl pakastettua ahvenenmätiä
50 g smetanaa
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
0,5 tl sitruunamehua
kourallinen silputtua ruohosipulia
4 viipaletta perunalimppua
10 g voita
Koristeeksi:
kevään villiyrttejä
Sulata mäti jääkaapissa. Valuta sitä hetki tiheässä siivilässä tai suodatinpussissa ennen kuin lisäät siihen smetanan ja mausteet. Anna mätitahnan jähmettyä jääkaapissa.
Ota perunalimppuviipaleista piparimuotilla neljä sydämenmuotoista leipää ja voitele ne kevyesti voilla.
Laita leiville mätipäällyste ja koristele kevään villiyrteillä tai vaikkapa koivun hiirenkorvilla. Tarjoile heti joko sellaisenaan tai salaattipedillä.
Vinkki! Jos teet mätileipiä enemmän ja tarjoat ne vaikkapa kuohuviinin kanssa perhejuhlien pikkupaloina, säilytä ne tarjoiluhetkeen asti jääkaapissa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Näillä neuvoilla kaupan ruukkuyrtti kukoistaa koko kesän – katso video ja nauti sadosta
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata