Näin käsittelet hirven kielen
1. Kielen voi valmistaa ruoaksi tuoreeltaan, mutta se kestää myös hyvin pakastamista.
2. Huuhtele kieli hyvin ja laita se kylmään veteen sopivan kokoiseen kattilaan. Kuori vaahto, kun vesi alkaa kiehua. Lisää keitinveteen muutama mauste- ja mustapippuri, pari laakerinlehteä, kuorittu sipuli ja porkkana sekä pala juuriselleriä.
3. Keitä vasan kieltä kannen alla hiljalleen reilut pari tuntia ja aikuisen hirven kieltä ainakin kolme tuntia – se on iso mötikkä. Siivilöi keitinliemi talteen.
4. Nylje kieli kypsänä. Valkoinen nahka on helppo irrottaa sormin tarvittaessa terävällä juuresveitsellä auttaen.
5. Keitetty kieli on perinteinen leikkele, mutta pehmeänmureasta kielestä saa myös monenlaisia lihakastikkeita.
Metsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Pikkulintuja kuolee nyt ravinnon puutteeseen – ruokaa kannattaa ripotella maahan, myös lapioon voi tarttua
- Yle uutiset | Tukkirekan perävaunu kaatui ja puut levisivät valtatie 15:lle, kun toisen rekan ohitus epäonnistui
- Viljelijät rahoittavat maataloutta yhä useammin hakkaamalla metsää – puuta myydään myös mahdollisten hakkuurajoitteiden pelossa
- Kuinka jäsenmaksuissa niskuroivat yhdistykset saadaan ruotuun? MTK:n valtuuskunta tiukan paikan edessä
- Tämä kone mullisti kotitarveklapien tekemisen 40 vuotta sitten eikä vanhaan enää palattu
- Käytettyjen klapikoneiden kauppa käy nyt kuumana – tässä kysytyimmät merkit, hinnat ja myyntiajat
- Aarre | Osa talousmetsistä jää vuosikymmeniksi käsittelyn ulkopuolelle ‒ millainen merkitys sillä on metsien monimuotoisuudelle?