Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsäjooga avasi uusia näkökulmia metsän- ja luonnonhoitoon, kertoo Aarteen lukija

Aarteita metsästä -kirjoituskilpailuun osallistunut Tarja Kinnunen saa voimaa metsäjoogasta.
”Ei ole yhtä ainoata oikeaa tapaa hoitaa metsää. Rakkaus metsään johdattaa oikeille raiteille”, kirjoittaa Tarja Kinnunen.
”Ei ole yhtä ainoata oikeaa tapaa hoitaa metsää. Rakkaus metsään johdattaa oikeille raiteille”, kirjoittaa Tarja Kinnunen. Kuva: Maria Miklas

Metsän lähellä kasvaneena olen juurtunut metsän aarteisiin luonnollisesti. Metsässä leikittiin ja liikuttiin sekä saatiin materiaalit leikkeihin ja askarteluun. Metsän antimia syötiin, ja isäni käytti luonnonkasveja ruokana ja rohtona.

Metsän läsnäolo on aina rauhoittanut minua tiedostamattakin, mutta tutustuttuani metsäjoogaan metsän voima henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin antajana syveni.

Halusin tutustuttaa ystävänikin tähän hienoon luontoliikuntaan ja kutsuin hänet leikkimieliseen metsätehtävään metsätilalleni. Suunnittelin joka kuviolle sopivan metsäjooga-asennon, jonka myötä annoimme metsän voiman virrata itseemme. Inspiroiduimme miettimään, mitä hoitoa metsä tarvitsisi voidakseen vastavuoroisesti hyvin.

Samalla, kun metsäjooga vahvisti meitä, se avasi myös uusia näkökulmia metsän- ja luonnonhoitoon. Ei ole yhtä ainoata oikeaa tapaa hoitaa metsää. Rakkaus metsään johdattaa oikeille raiteille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sinä päivänä metsässä liikkui Kalevalan tyttäriä – kaksi iloista sankaritarta jylhän kuusiston ja tupsumäntyjen – kuunnellen, mitä metsä halusi meille kertoa.

Kuin silloin lapsuudessa metsä oli taas suonut aarteitaan, tällä kertaa kaksinkertaisesti hyvän ystävän kera.

Tarja Kinnunen

Ruuhimäki

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.