Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Villisalaatti ja kuusenkerkkävinegretti

Runsas villisalaatti sopii keväisen aterian lisukkeeksi.
Kerää villisalaattiin sellaisia villivihreitä, joita ei tarvitse ryöpätä. Rapea isomaksaruoho sopii hyvin yhteen pehmeiden villiyrttien kanssa.
Kerää villisalaattiin sellaisia villivihreitä, joita ei tarvitse ryöpätä. Rapea isomaksaruoho sopii hyvin yhteen pehmeiden villiyrttien kanssa. Kuva: Elina Lampela

(4 annosta)

noin 2 litraa villiyrttejä (esimerkiksi vuohenputkea, isomaksaruohoa, keto-orvokkia, voikukan lehtiä ja kukkia, peltokanankaalin lehtiä ja pihlajannuppuja)

4 dl silputtua varhaiskaalia

Vinegretti:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl kuusenkerkkiä

1 dl auringonkukkaöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

ripaus suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

ripaus sokeria

0,5 tl mustapippuria

Huuhtele villiyrtit huolellisesti ja sekoita ne kulhossa yhteen silputun varhaiskaalin kanssa.

Mittaa viinietikkakastikkeen ainekset mortteliin ja hakkaa sileäksi. Sekoita vinegretti tasaisesti salaatin joukkoon ja tarjoile salaatti alkuruokana tai nokkosvohveleiden kanssa.