Villisalaatti ja kuusenkerkkävinegretti
Runsas villisalaatti sopii keväisen aterian lisukkeeksi.
(4 annosta)
noin 2 litraa villiyrttejä (esimerkiksi vuohenputkea, isomaksaruohoa, keto-orvokkia, voikukan lehtiä ja kukkia, peltokanankaalin lehtiä ja pihlajannuppuja)
4 dl silputtua varhaiskaalia
Vinegretti:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 rkl kuusenkerkkiä
1 dl auringonkukkaöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
ripaus sokeria
0,5 tl mustapippuria
Huuhtele villiyrtit huolellisesti ja sekoita ne kulhossa yhteen silputun varhaiskaalin kanssa.
Mittaa viinietikkakastikkeen ainekset mortteliin ja hakkaa sileäksi. Sekoita vinegretti tasaisesti salaatin joukkoon ja tarjoile salaatti alkuruokana tai nokkosvohveleiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata