Korvasieni on herkullinen, mutta tuoreena myrkyllinen ruokasieni – Näin käsittelet korvasienen
1. Tuoreet korvasienet ovat tappavan myrkyllisiä. Myrkky on vesiliukoista ja herkästi haihtuvaa, joten sienet pitää keittää kahdesti ennen ruoanlaittoa.
2. Huuhdo korvasienet väljässä vedessä ja leikkaa niistä pois hiekkainen kanta.
3. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä 5–10 minuuttia kerrallaan. Keitinveden pinnalle syntyy runsaasti vaahtoa. Pidä liesituuletin täysillä. Isot määrät on paras keittää ulkosalla.
4. Ensimmäisen keittokerran jälkeen nostele sienet reikäkauhalla lävikköön, jotta niiden poimuihin mahdollisesti jäänyt hiekka pysyy kattilan pohjalla.
5. Huuhtele sienet lävikössä runsaalla vedellä molempien keittokertojen jälkeen. Heitä molemmat keitinvedet pois ja pesaise kattila ennen toista keittämiskertaa.
6. Käsittelystä huolimatta korvasieniin jää gyromitriiniä, joten niitä ei suositella lapsille eikä raskaana oleville.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- 4 herkkua pääsiäispöytään: silkkistä parsakeittoa, appelsiinilohta, perinteistä pashaa ja murupiirakkaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata