Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Korvasieni on herkullinen, mutta tuoreena myrkyllinen ruokasieni – Näin käsittelet korvasienen

Korvasienet nousevat maasta kesän korvalla. Muista, että ennen ruoaksi laittoa ne pitää keittää kaksi kertaa.
Korvasieni kasvaa lähes koko maassa, ja sitä löytyy toukokuun alusta kesäkuun loppuun.
Korvasieni kasvaa lähes koko maassa, ja sitä löytyy toukokuun alusta kesäkuun loppuun. Kuva: Pasi Leino

1. Tuoreet korva­sienet ovat tappavan myrkyllisiä. Myrkky on vesiliukoista ja herkästi haihtuvaa, joten sienet pitää keittää kahdesti ennen ruoanlaittoa.

2. Huuhdo korvasienet väljässä vedessä ja leikkaa niistä pois hiekkainen kanta.

3. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä 5–10 minuuttia kerrallaan. Keitinveden pinnalle syntyy runsaasti vaahtoa. Pidä liesituuletin täysillä. Isot määrät on paras keittää ulkosalla.

4. Ensimmäisen keittokerran jälkeen nostele sienet reikäkauhalla lävikköön, jotta niiden poimuihin mahdollisesti jäänyt hiekka pysyy kattilan pohjalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

5. Huuhtele sienet lävikössä runsaalla vedellä molempien keittokertojen jälkeen. Heitä molemmat keitinvedet pois ja pesaise kattila ennen toista keittämiskertaa.

6. Käsittelystä huolimatta korva­sieniin jää gyro­mitriiniä, joten niitä ei suositella lapsille eikä raskaana oleville.