Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puolukka-rahkakakku

Rahka pehmentää syksyisen puolukkakakun makua.
Rahkahyydyke­kakun voi koristella kokonaisilla puolukanvarvuilla.
Rahkahyydyke­kakun voi koristella kokonaisilla puolukanvarvuilla. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(12 annosta)

Pohja:

250 g Digestive-keksejä

100 g voita tai margariinia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täyte:

6–7 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

500 g (2 purkkia) pehmeää maitorahkaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

3 rkl sitruunamehua

1 dl jäisiä puolukoita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pinnan hyytelö:

2 liivatelehteä

200 g puolukoita

0,5 dl vettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl sokeria

2 rkl sitruunamehua

Ota voi pehmenemään pöydälle. Rouhi keksit ja pehmeä voi murumaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sillä aikaa vaahdota kerma ja sekoita toisessa kulhossa rahka ja sokerit. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen. Lisää liivateliuos seokseen ohuena nauhana kaataen, jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset pakastepuolukat.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Valmista pinnan hyytelö. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata puolukat tarvittaessa ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos puolukkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä ainakin neljä tuntia.

Avaa irtopohjavuoka ja irrota kakku vuoasta, auta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele kakku esimerkiksi puolukanvarvuilla.