Simppeli siikakeitto
(4–5 annosta)
600 g siikafileetä
0,5–1 tl suolaa
0,5 sitruunan mehu
800 g perunoita
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 pieni purjo
(0,5 dl valkoviiniä)
2 tl kuivattua nokkosta
2 dl kuohukermaa
1 dl hienonnettua tilliä
Poista kalasta ruodot, leikkaa suupaloiksi ja mausta suolalla. Purista kalapalojen päälle puolikkaan sitruunan mehu ja laita kala jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.
Kuori ja paloittele perunat pieniksi paloiksi. Laita vesi ja liemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Halkaise sillä välin purjo, pese hyvin ja leikkaa pieneksi silpuksi. Lorauta keiton sekaan halutessasi hieman valkoviiniä ja lisää hienonnettu purjosilppu sekä kuivattu nokkonen.
Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja siikapalat. Anna keiton kuumentua niin, että kalapalat kypsyvät ja nosta sitten kattila liedeltä. Lisää päälle hienonnettua tilliä ja tarjoile.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja