Uunissa paahdettu peuranfilee
(4 annosta)
600 g:n pala peuran ulkofileetä
2 rkl voita
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Kuivaa filee ja poista siitä mahdolliset kalvot.
Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Siirrä filee pieneen uunivuokaan, rouhi sen pintaan merisuolaa ja mustapippuria ja kaada päälle pannuun jäänyt rasva.
Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes mittari näyttää 55:tä astetta. Näin filee jää keskeltä punertavaksi ja mehukkaaksi.
Anna fileen vetäytyä vähintään vartin verran ja leikkaa se sitten terävällä paistiveitsellä ohuiksi viipaleiksi. Rouhi päälle hieman suolaa ja pippuria.
Tarjoa peuranfilee kukkakaali-sienigratiinin kanssa. Gratiinin reseptin löydät täältä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja