Mustikka-suklaaleivokset
(n. 20 palaa)
200 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti 80 %)
100 g saksanpähkinöitä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl pakastemustikoita
Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä.
Paloittele saksanpähkinät sormin 3–4 osaan.
Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, pähkinäpalat ja hieman sulaneet mustikat.
Vuoraa noin 20 x 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Urheilijoiden luottovälipala taipuu myös jälkiruokaan
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi