Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puolukka-sitruunayllätys

Puolukka ja sitruuna kohtaavat jälkiruuassa, joka sopii hyvin jouluaterian päätökseksi.
Puolukka ja sitruuna sopivat kirpeän ystävälle. Pohjan piparimuru antaa jouluisen makuvivahteen.
Puolukka ja sitruuna sopivat kirpeän ystävälle. Pohjan piparimuru antaa jouluisen makuvivahteen. Kuva: Mari Ikonen

(5–6 annosta)

2 dl vispi- tai kuohukermaa

250 g maitorahkaa

1 tl raastettua sitruunankuorta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

puolikkaan sitruunan mehu

(2–3 rkl limoncelloa)

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pohjalle:

10–12 piparkakkua

Päälle:

1 dl pakastepuolukoita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu ja sokerit. Jos seurueessa on vain aikuisia, voit maustaa vaahtoa myös sitruunaliköörillä.

Paloittele joulupiparit karkeaksi muruksi (noin 1x1 cm:n paloiksi). Laita murut annoskulhojen pohjalle ja lusikoi päälle sitruunavaahto. Koristele annokset kohmeisilla puolukoilla ja tarjota heti, ennen kuin piparipohja vettyy.