Puolukka-sitruunayllätys
Puolukka ja sitruuna kohtaavat jälkiruuassa, joka sopii hyvin jouluaterian päätökseksi.
(5–6 annosta)
2 dl vispi- tai kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
puolikkaan sitruunan mehu
(2–3 rkl limoncelloa)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pohjalle:
10–12 piparkakkua
Päälle:
1 dl pakastepuolukoita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu ja sokerit. Jos seurueessa on vain aikuisia, voit maustaa vaahtoa myös sitruunaliköörillä.
Paloittele joulupiparit karkeaksi muruksi (noin 1x1 cm:n paloiksi). Laita murut annoskulhojen pohjalle ja lusikoi päälle sitruunavaahto. Koristele annokset kohmeisilla puolukoilla ja tarjota heti, ennen kuin piparipohja vettyy.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan