Haukinugetit
Hauki maistuu lapsillekin, kun ruodottomaksi peratun fileen leivittää nugeteiksi.
(3–4 annosta)
500 g ruodotonta haukifileetä
1 limetti
1–2 dl korppujauhoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
maun mukaan suolaa, pippuria ja sipulijauhetta
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
rasvaa (esim. voi-kasviöljyseosta)
Leikkaa haukifileet noin tulitikkulaatikon kokoisiksi paloiksi.
Pese limetti ja raasta sen kuori. Sekoita korppujauhoihin limetinkuoriraaste ja kuivat mausteet.
Riko kananmuna kulhoon ja vispaa sen rakenne rikki. Laita vehnäjauhot ja maustetut korppujauhot kahdelle lautaselle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Paista nugetit pannulla reilussa rasvassa kullanruskeiksi.
Tarjoile nugetit limettilohkojen, herkkukurkkujen ja lohkoperunoiden kanssa.
Hauen fileointi
- Hauki on tunnettu ruotoisuudestaan. Kokonaiset ruodot on helpointa poistaa kypsästä kalasta, mutta terävällä veitsellä onnistuu myös ruodottoman fileen leikkaaminen.
- Avaa ensin hauen vatsa ja poista sisälmykset sekä evät. Leikkaa fileet irti tavalliseen tapaan. Poista fileen sisäpuolella näkyvät kylkiruodot.
- Poista fileistä nahka. Nahkapuolella näkyvät y-ruotojen päät. Y-ruodot poistetaan y:n muotoa jäljittelevällä kaksipuolisella leikkauksella ruotolinjaa pitkin. Poista viimeiseksi pyrstöruodot y-ruodon leikkauslinjan yläpuolelta samantyyppisellä leikkauksella.
- Mikäli olet epävarma, netistä löytyy ammattilaisten tekemiä video-ohjeita hauen fileoinnista.
Osaston luetuimmat
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Porsaanreikä S-ryhmän vastuullisuuslinjauksessa: Sallii saparoiden typistämisen, jos sikatilan tavoitteena on typistämisestä luopuminen
- S-ryhmä vaihtoi Atrian sianlihan ulkomaiseen – asiantuntija: ”Edullisuus tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä”
- Lukijalta: Vesijalanjäljestä ollaan tekemässä uusi keino syyllistää maataloutta