Kerroskiisseli
(4 annosta)
Mustikkakiisseli:
5 dl vettä
2 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
3 tl perunajauhoja
Vaniljakiisseli:
5 dl maitoa
0,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
Mittaa vesi, mustikat ja sokeri kattilaan. Anna kiehua parin minuutin ajan.
Sekoita perunajauhot puoleen desilitraan vettä. Kaada perunajauhosuurus kuumaan mustikkaliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lämmitä uudelleen, kunnes kiisseli pulpahtaa kerran tai pari.
Mittaa toiseen kattilaan maito, sokeri ja maissitärkkelys ja lämmitä kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kolmen minuutin ajan edelleen sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri.
Annostele jäähtyneet kiisselit jälkiruokakulhoihin: alimmaiseksi annos vaniljakiisseliä ja pinnalle varovasti annos mustikkakiisseliä.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan