Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka on kesän klassikko, jonka voi tehdä myös mehevään sokerikakkupohjaan.
(10–12 palaa)
150 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 dl maitoa
Vuokaan:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 rkl margariinia
1 dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Päälle:
200 g kermaviiliä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulaa, siivilöityjä jauhoja ja maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Valuta taikina kookkaaseen, voideltuun ja jauhotettuun täytekakkuvuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Sekoita kermaviiliin kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sekä mustikat. Valuta täyte esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä 30–40 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- 4 herkkua pääsiäispöytään: silkkistä parsakeittoa, appelsiinilohta, perinteistä pashaa ja murupiirakkaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata