Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on kesän klassikko, jonka voi tehdä myös mehevään sokerikakkupohjaan.
Mustikkapiirakka maistuu kylmän juoman kanssa tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna.
Mustikkapiirakka maistuu kylmän juoman kanssa tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Kuva: Johanna Kokkola

(10–12 palaa)

150 g margariinia

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 kananmunaa

2,5 dl sokeria

2 dl maitoa

Vuokaan:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl margariinia

1 dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Päälle:

200 g kermaviiliä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl mustikoita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulaa, siivilöityjä jauhoja ja maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Valuta taikina kookkaaseen, voideltuun ja jauhotettuun täytekakkuvuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Sekoita kermaviiliin kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sekä mustikat. Valuta täyte esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä 30–40 minuuttia.