Napolintorttu
(2–3 annosta)
2 levyä pakastettua lehtitaikinaa
Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Väliin ja päälle:
3 dl metsävadelmia
Sulata lehtitaikinalevyt ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä.
Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä.
Sekoita kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan kiisseliin. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto jäähtyneeseen maitokiisseliin.
Nosta puolet täytteestä paistetun lehtitaikinalevyn päälle ja levitä sen päälle puolet vadelmista. Paina kanneksi toinen taikinalevy ja levitä sen päälle loput täytteestä ja vadelmista.
Vinkki! Torttu kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua, jotta lehtitaikinalevyt eivät sitkisty.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- MTK:n Viljanen haluaa pysäyttää ulkomaisen ruoan tuontivyöryn: ”Se lisää kotimaisen ruoan hintapainetta”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”