Näin käytät kuivattuja sieniä
Kuivatuissa sienissä maku- ja ravintoaineet säilyvät hyvin.
1. Kuivatut sienet kannattaa säilyttää ilmatiiviissä lasi- tai metallipurkissa tai paperipusseissa kuivassa ja pimeässä kaapissa. Oikeissa olosuhteissa kuivatut sienet säilyvät vuosikausia.
2. Kuivattuja sieniä voi käyttää samaan tapaan kuin tuoreitakin. Ennen ruuaksi valmistamista kuivatut sienet voi liottaa: 1 dl sieniä ja noin 3 dl vettä. Sopiva liotusaika on 15–30 minuuttia.
3. Ohutmaltoisia kuivattuja sieniä voi käyttää liottamattakin. Kokeile murustella niitä suoraan keittoon, kastikkeeseen tai taikinan sekaan.
4. Kuivattuja sieniä voi myös jauhaa morttelissa ja käyttää ruuissa mausteen tavoin.
Osaston luetuimmat
- Tällä ohjeella teet hauesta erityisen maistuvaa
- Purkkikalaresepti, jolla onnistut varmasti – hyödynnä pikkukalat säilykkeeseen
- Ruutana sopii erinomaisesti pannulla paistettavaksi – herkullinen kala kannattaa ehdottomasti napata talteen
- Kurkku poikki ja hakkelukseksi ‒ ensi kesänä en toista virhettäni
- Söin täällä: Vanhan koulun nostalginen tunnelma sopii hyvin pubiravintolalle
- Huolla grilli kesää varten – kuusi tärkeää vaihetta, jotka kannattaa käydä läpi
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen