Kalamurekepihvit
(4 annosta)
500 g vaaleaa kalafileetä (esim. haukea tai ahventa)
2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
1 sipuli
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 dl hienonnettua tilliä
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen:
voita
Hienonna kalafileet tehosekoittimessa tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Murustele paahtoleipäviipaleet, kuori ja silppua sipuli. Lisää kulhoon leipä- ja sipulisilppu, ruokakerma, muna ja mausteet ja sekoita kalamureketaikina tasaiseksi massaksi.
Paista pannulla pieni koepala ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
Muotoile mureketaikinasta 10–12 pihviä. Laita paistinpannulle rasvaa, käytä keskilämpöä ja paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi.
Tarjoa esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kalasta mureketta
- Kalamurekkeeseen voi yhdistää monia eri kalalajeja. Parhaiten siihen sopivat kotimaiset vaaleat kalat.
- Jos mureketaikinaan meneviin fileisiin on jäänyt ruotoja, ei hätää, sillä ne jauhautuvat monitoimikoneen leikkuuterällä pikkupätkiksi.
- Tahmean kalamureketaikinan käsittely on helpompaa, jos kastelet kädet kylmällä vedellä.
- Kalapihveistä saa hyvät kalapurilaiset, jos muotoilee pihvit kyllin litteiksi. Käytä mausteena remouladekastiketta ja hiukan sinappia.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuusto nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu